Šis sekmadienis nusimato kaip niekad gardus – į blusturgio kūrybines dirbtuves pasikvietėme šefą Liną! Jis po šventinių šašlykų siūlys atsigauti mėgaujantis lengvesniu ir sveikesniu maistu.
Gyvas maistas (raw food), tai maistas, kuris gaminamas termiškai jo neapdorojant ( naudojama temperatūra ne aukštesnė nei 45 °C). Taip gaminant išsaugoma daugiau maisto produktuose esančių žmogaus organizmui naudingų medžiagų -vitaminų, enzimų, chlorofilo, antioksidantų ir kt. Tokioje virtuvėje stengiamasi naudoti kuo daugiau organinių, natūralių, genetiškai nemodifikuotų, vietinės kilmės produktų, tokiu būdu dar labiau užtikrinant maisto pilnavertiškumą. Pritaikant nesudėtingas, tačiau įvairias maisto paruošimo technikas, galima įprastiems maisto produktams suteikti naujas tekstūras, formas, savybes. Kaip kad lankstūs, trapūs daržovių, riešutų, sėklų paplotėliai, blyneliai, krekeriai, gaminami nenaudojant mums įprastų miltų.
Ar kada ragavai lazanijos, pagamtos naudojant ne makaronus, o cukiniją? O sūrio ar pieno iš riešutų? Taigi, birželio 28d. bus galima sužinoti, išmokti, skanauti štai ką:
13 val. – sausus pusryčius iš vaisių, sėklų ir kitų skanumynų
14 val. – riešutų pieną
15 val. – ledus ( be jokių gyvulinės kilmės produktų!)