Italijoje Blusturgio neradome, bet…

tiesą pasakius, sužinojome, kad vienas turgelis vyksta kiekvieno mėnesio trečią sekmadienį, tačiau tuo metu mes jau keliavome į kitą Italijos regioną.

Gal ir gerai, kad mes turime Blusturgį kiekvieną sekmadienį, niekas nesipainioja ir visi žino, kad ras Blusturgį🙂

“Tiramisu” paprastuoju būdu

Kiaušiniai, marskaponės sūris, kakava, cukrus, sausainėliai.Paveikslėlis

Daug Espreso kavos

PaveikslėlisViename dubenyje kiaušinio baltymai, kitame tryniai.

PaveikslėlisPaveikslėlisProporcijos skaičiuojasi taip:

1 vnt kiaušinis = 1 valgomasis šaukstas cukraus= 100 gr markaponės sūris.

Taigi trynius išplakati su cukrumi bei marskaponės sūriu.

PaveikslėlisPaveikslėlisBaltymus išplakti atskirai iki…

PaveikslėlisTuomet labai atsargiai sumaišyti( nenaudoti mikserio) išplaktus baltimus su trynių mase.

PaveikslėlisSausainiukus pamirkyti espreso kavoje ir išdėlioti sluoksnį.

PaveikslėlisTuomet sausainių sluoksnį apdengti paruoštu kremu ir pabarstyti kakava. Tokiu principu užpildomas indas ir dedamas į šaldytuvą, kad sustingtų.

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPas mus, Lietuvos kavinės “Tiramisu” būna stangresnis, čia, Italijoje, jis būna pakankamai minkštas.

P.S. aš dar įpilčiau šlakelį kavos likerio….

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s