Vyšnių uogienė

Atostogos Saulažolių kaime, kur viskas gerai pažįstama. Sode auga šimtametės obelys, tik kopečiomis pasiekiamos vyšnios,  minkšti gėlių patalai ir vitaminais spinduliuojančios daržovės…

Mamos receptų knygose radau paprastą, kaip pirmam kartui, receptą.

Pradžia skamba taip:

2 kg vyšnių;

1/8 l vyšnių trauktinės;

2 kg cukraus.

Vyšnias nuploviau, nusausinau ir išėmiau kauliukus.

Šiai operacijai panaudojau kuoduko segtuką, dabas vyko sparčiai.

Išvalytas uogas išmaišiau su cukrumi ir trauktine ir palikau per nakti šaldytuve.

Nusipirkau “Dan Sukker” cukrų uogienėms, nes jame yra pektino, 100 % natūraliose uogose ir vaisiuose esančios tirštinančiosios medžiagos, taip pat yra konservantas- kalio sorbatas. Nes jeigu nėra galimybių laikyti uogienių šaltai, tai su šiuo cukrumi virtos uogienės išsilaikys ir kambario temperatūroje, tamsioje vietoje.

Kitą dieną vyšnių masę sukrėčiau į didelį puodą ir 10 minučių viriau ant stiprios ugnies,o vėliau 2 minutes ant silpnos. Karštą uoginę sukračiau į sterilius iškaitintus stiklainėlius, sandariai juos už

dariau ir apverčiau, kad atvėstų.

Svarbu žinoti, kad jei uogienės yra gardinamos alkoholiu, tai niekada jo nereikia pilti pagaigoje, nes uogienės gali nesutirštėti. Geriausia pilti virimo pradžioje.

Ar gardi uogienė, sužinosiu speiguotą žiemą.

Smalsu.

D.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s